Eden in edini

Dovršeni odbijači

Vse je pripravljeno za pravo avanturo, vključno s premišljeno zaobljenimi robovi sprednjega in zadnjega odbijača, kar daje kolesom več prostora in omogoča učinkovito premagovanje ovir. Črne, prilegajoče se zaščitne obrobe ščitijo karoserijo pred kamenjem in praskami.

Praktičen strešni dežni žleb

Jimny vas zapelje na avanturo v vseh vremenskih pogojih. Dežni žleb na strehi lahko ohrani vašo glavo suho in vaše razpoloženje vedro, ko ob nalivu vstopate in izstopate iz vozila, saj pomaga preprečevati odtekanje vode s strehe.

Sprednji multireflektorski žarometi

Ponos Jimnyjeve zgodovine simbolizirajo ikonične okrogle sprednje luči. Sprednji LED žarometi so serijsko opremljeni s sistemom za čiščenje, kar omogoča varno vožnjo v blatu, umazaniji ali snegu.

 

NOTRANJOST

V Jimnyju bo težko karkoli odvrnilo vašo pozornost od vožnje. Njegova stilizirana črna notranjost je preprosta, hkrati prijetna in všečna. Kontrolni gumbi so zelo pregledni ter oblikovani za hitro in enostavno uporabo.

Osvetljena armaturna plošča

Podnevi ali ponoči, na cesti ali terenu, so merilni instrumenti vedno osvetljeni za dober pregled. Njihova funkcionalna oblika dopolnjuje vpadljivo lepoto notranjosti.

Krmilni sistem

Ostanite v stiku z vozno podlago, zahvaljujoč robustnemu kotalno krogličnemu krmilnemu sistemu, ki omogoča hiter odziv, saj zagotavlja odlične povratne informacije in zmanjšuje povratne udarce. Volan je oblečen v usnje* za občutek razkošja in je nastavljiv po višini do 35 mm. (* oprema ELEGANCE)

Infrardeč zaslon na dotik

Celo ko vozite v rokavicah, uživajte v enostavnem upravljanju avdio in navigacijskega sistema preko 7-palčnega infrardečega zaslona na dotik*. Povezava pametnega telefona z multimedijsko napravo podpira uporabo sistemov Apple CarPlay, Android Auto™ in MirrorLink™, kar omogoča uporabo najrazličnejših aplikacij za pametne telefone. (* oprema ELEGANCE)

Naložite svojo prtljago za pustolovščino

Med iskanjem poti v urbani džungli mesta ali prebijanjem skozi neutrjene poti divje narave Jimny ponuja dovolj prostora za praktično namestitev prtljage, ki zadovolji vse potrebe.

Praktičen tovorni prostor zadaj

 

Namestite prtljago in bodite pripravljeni na vse razmere. Tla so iz
materiala, ki omogoča enostavno čiščenje umazanije.* Zadnji del
vozila omogoča prevoz večjih, širših predmetov. Tam so na voljo
tudi luknje za namestitev dodatne opreme, kot so prtljažni nosilci
in obešalniki, ki povečujejo vsestranskost in praktičnost tovornega
prostora. V zadnjem delu vozila je na voljo tudi 12V električna
vtičnica, ki omogoča uporabo različnih električnih naprav in orodja.
 

Priročne odlagalne površine spredaj

 

Vse je na dosegu roke. Priročni žepi in predali zagotavljajo, da bodo vaš pametni telefon, pijača in ostali osebni predmeti vedno na dosegu roke. Na bližnjo USB vtičnico in ostale vtičnice lahko priključite in polnite svoje prenosne elektronske naprave. Spredaj ima sovoznik na voljo tudi velik in enostavno oprijemljiv ročaj, ki zagotavlja trdno oporo za vstop in izstop iz vozila.
Opozorilo: Osebni predmeti na fotografijah so prikazani zgolj za namen predstavitve vozila. Vaši predmeti naj bodo ustrezno in varno spravljeni med vožnjo.

Temelj ostaja robustna prvinskost

Štiri brezkompromisne lastnosti definirajo Jimnyja kot zmogljivo terensko vozilo: močan klasični letveni okvir, trije veliki pozicijski koti karoserije, trivodilna toga prema z vijačnimi vzmetmi in štirikolesni pogon z reduktorjem.

 

 

Močan letveni okvir

Vse od prve generacije dalje je bil Jimny postavljen na klasičen letveni okvir, ki zagotavlja zelo čvrsto osnovo za resno in zahtevno terensko vožnjo.

 

Trivodilna toga prema z vijačnimi vzmetmi

Izkoristite vse prednosti široke in toge preme, ki je nameščena spredaj in zadaj ter pomaga zagotavljati Jimnyju odličen oprijem na različnih površinah. Ko ovira potisne eno kolo navzgor, prema potisne nasprotno kolo navzdol, da poveča oprijem in trenje pnevmatik v težkih voznih razmerah.

 

Štirikolesni pogon z reduktorjem

Na vaš ukaz se Jimny prilagodi vsem razmeram. Prestavite ročico reduktorja v način 4L, ko zahteva vozna podlaga maksimalen navor in oprijem. Na ravnih neasfaltiranih poteh ali s snegom prekritih cestah prestavite ročico v način 4H in uživajte v štirikolesnem pogonu pri nekoliko višji hitrosti. Na urejenih in asfaltiranih cestah pa prestavite v način 2H, saj dvokolesni pogon zagotavlja bolj mirno, tiho in varčno vožnjo. Naj sistem ALLGRIP PRO zadovolji vaš pustolovski duh s svojo dovršenostjo na cesti ali izven nje.

Veliki pozicijski kot karoserije in oddaljenost od tal

Raziskujte teren do skrajnih meja možnega s pomočjo velikega vstopnega, prehodnega in izstopnega kota ter velike oddaljenosti vozila od tal, kar omogoča obvladovanje strmih pobočij, ostrih spustov in ovir brez pretirane skrbi za zaščitene Jimnyjeve odbijače in podvozje.

Dajte si duška na stranpoteh

Ni ovir za vas, ko ste na poti z Jimnyjem. Popelje vas, kamorkoli želite z neprekosljivo okretnostjo, natančnim nadzorom pri upravljanju in močnim navorom, ko ga najbolj potrebujete.


Novi 1.5-litrski motor

V Jimnyu se boste počutili neustavljivi. Njegov robusten, a prožen 1.5-litrski motor proizvaja močan navor skozi celoten spekter motornih vrtljajev, kar omogoča učinkovito vozno zmogljivost na terenu. Motor je majhen in lahek ter zagotavlja učinkovito porabo goriva.

5-stopenjski ročni menjalnik

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec
Sistem poskrbi, da se vozilo pri speljevanju v hrib, ne začne premikati nazaj. Celo na razgibanem terenu, z nagibom v levo ali desno, ta sistem pomaga preprečevati vzvratno premikanje vozila in tako omogoča vozniku, da se osredotoči na nadzorovano speljevanje.

Sistem za nadzor spusta
Med težavnimi spusti lahko s pritiskom na gumb vklopite sistem za nadzor spusta, ki samodejno regulira zaviranje in ohranja ustrezno hitrost, tako da se lahko voznik osredotoči na krmiljenje brez uporabe zavor ali sklopke.

Sistem za nadzor oprijema pogonskih koles
Ne ustrašite se spolzke podlage. Če dve diagonalni kolesi izgubita oprijem med vožnjo po spolzkih površinah, potem sistem za nadzor oprijema vključi samodejno zaviranje drsečih koles in prenese navor na ostali dve kolesi. Tako lahko Jimny uspešno premaga nestabilne, spolzke podlage.

Zavarujte sebe in druge

Varnost naj bo vedno na prvem mestu, ne glede na to, ali vozite po urejenih ali neurejenih poteh. Zahvaljujoč naprednim varnostnim sistemom Suzuki je vaša vožnja lahko vedno brezskrbna.

Sistem za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema (DSBS)
Jimny med vožnjo uporablja dva senzorja – monokularno kamero in laserski senzor – s pomočjo katerih določa stopnjo tveganja za trk z vozilom spredaj ali pešcem. Ob zaznavanju možnosti trka se vozilo, glede na situacijo, odzove na tri možne načine.
 


Sistem za samodejno zastiranje dolgih luči (High Beam Assist)
Uživajte v bolj varni, sproščeni in udobni vožnji ponoči s tem sistemom, ki samodejno preklaplja med dolgim in kratkim snopom luči v sprednjih žarometih, odvisno od prisotnosti drugih vozil in osvetlitve okolice.*
*Sistem deluje pri hitrosti 40km/h ali več in stikalom za sprednje luči v poziciji auto.
 

Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu
Po dolgem, napornem dnevu je ta asistenčni sistem lahko v veliko pomoč. V primeru vijuganja vozila po voznem pasu zaradi vaše zaspanosti ali utrujenosti sistem sproži opozorilo z zvočnim signalom in prižgano lučko na armaturni plošči, da ohrani vašo pozornost na vožnjo.
*Sistem deluje pri hitrosti okrog 60 km/h ali več.

 

Sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu
Jimny vam pomaga ostati na voznem
pasu. Če pri višji hitrosti* nenamerno,
brez vklopljenega smernega kazalca
zapustite vozni pas, vas sistem opozori na to z vibriranjem volana in z vklopom opozorilne lučke na armaturni plošči ter tako skrbi za bolj varno vožnjo.
*Sistem deluje pri hitrosti okrog 60 km/h ali več.

 

Sistem prepoznavanja prometnih znakov
Ostanite med vožnjo mirni in obveščeni. Ko omenjeni sistem zazna prometne znake, kot je na primer omejitev hitrosti ali znak stop, jih prikaže na informacijskem zaslonu armaturne plošče in vas s tem opozarja na prisotnost znakov, mimo katerih ste peljali.

Opozorilo: Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju monokularne kamere in laserskega senzorja pri zaznavanju ovir, talnih označb in nadzoru vozila. Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite zbrano, previdno in varno.

Paketi opreme


 

_
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • Jeklena platišča in pnevmatike 195/80R15
 • Rezervno kolo na jeklenem platišču 195/80R15
 • Črn pokrov rezervnega kolesa

ZUNANJOST

 • Sprednja maska v črni barvi
 • Razširjene obrobe blatnikov v črni barvi
 • Zunanje kljuke vrat v črni barvi
 • Ohišja zunanjih ogrevanih ogledal v črni barvi

VIDLJIVOST

 • Halogenski žarometi
 • Ročna nastavitev višine svetlobnega snopa
 • Samodejni vklop žarometov
 • Asistenca za avtomatsko vklapljanje dolgih luči
 • Dnevne luči
 • Sprednji in zadnji meglenki
 • Zelena termoizolacijska zasteklitev
 • Električno nastavljiva zunanja ogledala

NOTRANJOST

 • Bralna lučka spredaj
 • Pomožna držala pri sopotniku
 • Držalo za skodelico v sredinski konzoli • 12V vtičnica spredaj
 • USB vtičnica
 • Kromirani notranji kljuki
 • Tekstilno oblazinjenje sedežev

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Volan z možnostjo upravljanja: audio naprave, tempomata, omejevalca, in prostoročnega telefoniranja
 • Servo volan nastavljiv po višini
 • Zvočno opozorilo za neugasnjene luč
 • Zvočno opozorilo na nepripet varnostni pas
 • Električno odpiranje stekel spredaj
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Ročna klimatska naprava s filtrom za cvetni prah
 • Indikator trenutne/priporočljive prestave
 • MP3/WMA združljiv CD predvajalnik + Bluetooth®
  + DAB
 • Tempomat
 • Omejevalec hitrosti
  Sprednja senčnika z držalom za listek in ogledalom
 • Dodatna 12V vtičnica v prtljažnem prostoru

VARNOSTNA OPREMA

 • Čelni zračni varnostni blazini za voznika in sovoznika

 • Možnost deaktiviranja čelne zračne varnostne blazine na sovoznikovi stran

 • Varnostni pasovi spredaj z zategovalniki in omejevalniki sile

 • Poklop pedal v primeru nesreče

 • Bočne ojačitve

 • ABS z ESP®

 • DSBS Sistem za zaviranje v sili z dvema senzorjem

 • Opozorilne luči v primeru zaviranja v sili

 • Pomoč za speljevanje v klanec

 • Sistem za nadzorovan spust po klancu

 • Nadzor tlaka v pnevmatikah

 • Zavorna asistenca

 • Tretja zavorna luč

 • Sistem prepoznavanja prometnih znakov

 • Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu

 • Sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO MONY d.o.o. Lesce